Фондация „Смарт Агростарт“ отново отправя анкета към земеделците – този път, за да разбере, дали според тях съдебната реформа се движи, и то в правилната посока. Анкетата е част от инициативата „Съдебната реформа си ти!“.

Фалит на физическите лица – има ли почва у нас и приложим ли е при земеделските производители?


Проектът  „Съдебната реформа си ти!“ има за цел да въвлече заетите в земеделието и живущите в селските райони в реформата и да сондира нагласите им относно проблемите, които срещат в съдебната система. Освен това, проектът си поставя за цел да проучи и даде гласност на нагласите на земеделския сектор по законодателни промени, свързани със съдебната система, тъй като тя е основен фактор за състоянието на бизнес-климата в една държава. 


От фондацията работят по тази инициатива вече повече от година и смятат, че е време да попитат сектора за впечатленията му от реформата. За тях е важно да разберат от къде се информирате по тези въпроси, имате ли доверие в съдебната система, като цяло и кои, според Вас, са най-важните въпроси, които стоят пред съдебната реформа, а все още не са адресирани.


Освен да получат отговори на тези и още въпроси, от Фондация „Смарт Агростарт“ се надяват да създадат условия за стартиране на обществени дискусии. Убедени са, че земеделският бизнес сектор трябва да е информиран за всички промени в рамките на съдебната реформа, тъй като ще бъде пряко засегнат от тях.


Дайте своето мнение и станете част от формирането на бъдещите предложения за промени и подобрения, които от фондацията възнамеряват да изготвят и отправят към компетентните институции.


Проект „Съдебната реформа си ти!“ е съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд и Оперативна програма „Добро управление“.


Анкетата може да откриете на следния линк: http://bitly.ws/uMgX