Гръцките фермери са решени да организират масови демонстрации в цялата страна, в знак на протест срещу прокараните от правителството завишени данъци. На 11 октомври Координационният комитет на Земеделските производители и животновъди единодушно реши да пусне гръцките фермери по улиците и да "парализира" страната, съобщи онлайн изданието Euractive.com
 
Сделката от това лято между Атина и нейните международните кредитори донесе като резултат редица увеличения на данъците. В селските райони на Гърция, също ще се усетят ефектите от новите мерки на държавния бюджет, като например по-високи ставки на подоходните данъци, и по-големи авансови плащания по годишните данъчни сметки.
 
Гръцките фермери ще плащат 100% авансов данък, 27.5% се изисква в момента, а възстановяването на данъка върху горивото, ще бъде изцяло премахнат.
 
В допълнение, техните субсидии и обезщетението ще се облагат с данък. "Това е несправедливо и брутално  данъчно облагане, това е надгробен камък за нашия сектор", заявиха гръцките фермери.
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!