Фермер: Сами се доведохме до тук
Колкото повече внасяме, толкова повече боклуци ще ядем, коментира Огнян Петров
Ядем некачествени храни, а вече и отровни – какъвто е случаят с яйцата. Сами се доведохме до тук, забъркахме я тази попара и сега ще си я сърбаме. Това каза за Фермер.БГ Огнян Петров, птицевъд от Самоковското село Белчин.
По думите му качеството на храните е доста променено и за България се внасят много некачествени продукти.
„Може би се водим малко като страна от Третия свят, защото сме и най-бедната държава в Европейския съюз. Както се казва, в Третия свят може да има и некачествени продукти. Както има сорт царевица, която е хубава, така има и такава, която не е чак толкова добра“, коментира Петров.
Фермерът смята, че ситуацията се повтаря и в други по-малки страни-членки.
"Когато отиде човек например в Гърция и си купи един шампоан, се различава много от същия, който се продава в България. Дори и да е една съща марка, се вижда разлика в състава. Не мога да разбера откъде идва това нещо – една и съща компания да произвежда два различни продукта, с по-високо и много по-ниско качество, ние по-ниско качество хора ли сме?", категоричен е той.
ПРЕДИ 17 часа
Колко голям е пазарът на торовете с добавена стойност?
Какво представляват торовете с добавена стойност?
ПРЕДИ 21 часа
Съживява ли се пазарът на картофите и какво е настроението на производителите?
Засушаването и проблемите с достъпа до вода за напояване възпират ръста в производството
25.04.2024
Работната ръка – основен проблем пред българските производители на зеленчуци
Темата дискутирахме на CAP4US Уебинар: Зеленчукопроизводството на фокус
25.04.2024
Слабо раздвижване по зърнените борси
Рубриката „Динамиката на зърнените борси“ на Боян Иванов се създава специално за Agri.bg
4 КОМЕНТАРА
26.10.2017
26.10.2017
26.10.2017
26.10.2017