Ядем некачествени храни, а вече и отровни – какъвто е случаят с яйцата. Сами се доведохме до тук, забъркахме я тази попара и сега ще си я сърбаме. Това каза за Фермер.БГ Огнян Петров, птицевъд от Самоковското село Белчин.
 
 
По думите му качеството на храните е доста променено и за България се внасят много некачествени продукти
 
„Може би се водим малко като страна от Третия свят, защото сме и най-бедната държава в Европейския съюз. Както се казва, в Третия свят може да има и некачествени продукти. Както има сорт царевица, която е хубава, така има и такава, която не е чак толкова добра“, коментира Петров.
 
Фермерът смята, че ситуацията се повтаря и в други по-малки страни-членки.
 
"Когато отиде човек например в Гърция и си купи един шампоан, се различава много от същия, който се продава в България. Дори и да е една съща марка, се вижда разлика в състава. Не мога да разбера откъде идва това нещо – една и съща компания да произвежда два различни продукта, с по-високо и много по-ниско качество, ние по-ниско качество хора ли сме?", категоричен е той.