Гръцкият фермер Панайотис Гилтидис отглежда зеленчуци на фона на коледни песни. От няколко години пуска Моцарт на дините през летния сезон, а сега предпочита празничния репертоар от коледна музика за броколите, карфиола, праза и др., информира Agrocapital.gr.

Най-богатият китаец се впечатли от смарт отглеждането на домати

Подобно на плодовете, зеленчуците обичат музиката, както се чувстват комфортно в студените дни, казва производителят.

Отглеждането на зеленчуци с коледни песни е сходно на това, което правех през лятото с дините. Тогава пусках класическа музика в градината, но сега е празничен период и за зимните земеделски култури са по-подходящи коледните песни, допълва Гилтидис.

В стопанството на фермера не е необичайно да се чува гласът на Франк Синатра.

Панайотис Гилтидис се занимава със земеделие от малък и обича музиката. Мечта му е било да пее, но в крайна сметка става земеделец. Втората карантина заради коронавируса не е повод да бъде унил. Той продължава да доставя продуктите си на своите клиенти. За да ги дари с усмивки, ги опакова в специални торби и се облича като Дядо Коледа.

Няма да влизам през комините, защото контактите извън семейната среда са забранени, но аз виждам зеленчуците като дарове на природата и затова ги натоварвам в червената си торба, казва той шеговито и отбелязва, че хората, както през първата, така и през втората карантина са се насочили към консумацията на повече зеленчуци.

"Шампионът" на сезона са броколите. Опитният фермер съветва потребителите да ги предпочетат, защото съдържат много хранителни вещества, полезни за здравето на човека. Зелето и празът допълват финалната тройка за здравословен избор.

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Най-голямата закрита ферма за плодове и зеленчуци ще е в пустинята

История на страстта по доматите и куполната оранжерия

Сухо и горещо - идеално за отглеждане на мохар