Наскоро интересно събитие развълнува земеделците в Полша. Най-големият трактор на света Big Bud 16V-747 се завърна на полето. Това е зрелище, което не е за изпускане, информира Farmer.pl.

Позиция: Инвестицията в машини е абсурд в момента

Big Bud е същински звяр. Под капака му има 16-цилиндров дизелов двигател с обем над 24 литра. Силовият агрегат е оборудван с два турбокомпресора и два компресора, благодарение на които тракторът достига 1100 к.с.

Интересното е, че операторът на този колос не трябва да се притеснява много за честото зареждане с гориво, тъй като дизеловият резервоар има капацитет от почти 4000 л.

По отношение на размерите Big Bud е още по-впечатляващ - с тегло 50 тона, колосът е дълъг 8,2 м, а на височина достига 4,3 м. Благодарение на новите си гуми, за които ви споделихме преди време, той вече е широк 9 метра.

През 1977 г. Big Bud струва 300 000 долара, което днес се равнява на над 1,3 млн. долара. От 1969 до 1991 г. са произведени около 500 трактора.

През последните години на Bid Bug 16V-747 земеделците можеха да се възхищават само в музея. Гумите му не можеха да бъдат сменени, тъй като производителят им е излязъл от бизнеса. За щастие този проблем наскоро беше разрешен.

След подмяна на гумите собствениците на трактора решиха да тестват машината в естествената й среда - тоест по време на тежка работа на полето. За тази цел Big Bud беше агрегиран.

При толкова взискателна задача тракторът се справи много смело, постигайки средна работна скорост от 8 км / ч. В допълнение към абсолютно огромните размери на този звяр, видеозаписите са впечатляващи и заради феноменалните природни условия и самата земеделска земя с площ от 1,2 хиляди. ха. Трябва да ги видите!

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Фермер изобрети робот за пръскане

Бива ли ви за техник на земеделски машини?

Автономен трактор за лозя и овощни градини