Предколедното издание на Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас“, е посветено на чайовете от български плодове и празничната декорация от пчелен восък.
 
 
В сряда, 19 декември, посетителите ще могат да опитат от ошава на Денка Георгиева, приготвен от сушени плодове, собствено производство - сливи, ябълки, дюли, стафиди, с аромат на канела и карамфил.
 
И на това издание на фестивала ще има от млечните продукти на Ферма „Под Балкана“ - краве, биволско, козе и овче кисело мляко и сирене. Други интересни продукти са мед от „Мед Дар - Червенкови“, от био пчелина на сем. Начеви и от Теодор Пушкаров, както и ядки, произведени от Цветелина Газянова.
 
Коледният фермерски фестивал ще започне в 10:30 часа пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) и ще продължи до 17:30 часа. По време на демонстрация от 12 часа Деяна Такиева ще покаже уменията си в направата на коледни украшения от пчелен восък.
 
Традиционно на феста има сирена, кашкавали, печена тиква, орехи и лешници, няколко вида занаятчийски хляб с квас, домашни яйца, сладка, разядки, био гъби шийтаке, сокове.
 
Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 3 и Наредба 26 на МЗХГ или по Закона за храните. Много от тях работят в районите от Натура 2000 в Западна и Централна Стара планина, и са подкрепени от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.
 
Организатор на традиционния фермерски фестивал е Фондацията за биологично земеделие „Биоселена" със съдействието на Столичната община и министерството.