Огромни пламъци обхванаха частната зеленчукова борса в петричкото село Кърналово, която се намира точно срещу общинската борса. Огънят е локализиран, съобщи кметът на Община Петрич – Димитър Бръчков, за Агенция „Фокус“.

Субсидии ще се отнемат за пожароопасно поведение и тази година

Пламъкът е тръгнал около 22:00 часа от едно от халетата, но бързо е обхванал и съседните сгради. Димът се е разнесъл над селото, а движението около мястото на инцидента е било блокирано, предава Дарик. Имало е опасност да пламне и намиращата се наблизо бензиностанция.

В потушаването на огъня са се включили няколко пожарни екипа от Благоевград, както и местни жители. Нанесени са сериозни щети както по самата борса, така и по превозни средства, паркирани наоколо. Няма данни за пострадали хора.

Тепърва предстои да се открият причините за пожара, както и какви материални щети са нанесени, но очевидци твърдят, че те ще са огромни. 

По информация на bTV вече има задържани. Според техен източник на място е имало работници с електрожен, повикани от наемател на борсата. Едно от предположенията е, че огънят е пламнал именно заради тяхната непредпазливост.