Нетрадиционен начин за производство на пшеница, царевица и други зърнени култури на наклонени терени ще бъде представен в онлайн семинар, организиран от Национална служба за съвети в земеделието (Териториален областен офис - Плевен) и Русенски университет “Ангел Кънчев“.

Серия от видеоклипове надниква в един ден от живота на жени фермери

Събитието на тема „Усъвършенствани системи за редуцирани и нетрадиционни обработки на почвата при отглеждане на зърнени земеделски култури в България“ ще се проведе на 26 март (петък) от 14:00 часа.

“Участниците ще се запознаят с усъвършенствани почвозащитни технологии за минимална и нетрадиционна обработка на почвата при производство на зърнени култури (включително пшеница и царевица за зърно) на наклонени терени”, съобщават организаторите и подчертават:

Технологиите са разработени и  създадени от научен колектив на Русенски университет “Ангел Кънчев“ и ИПАЗР „Никола Пушкаров“.

На семинара ще бъдат представени и възможности за подпомагане на земеделските стопани по подмярка 2.1.2 "Консултантски услуги за малки земеделски стопанства" по мярка 2 "Консултантски услуги, услуги по управление на стопанството и услуги по заместване в стопанството" от ПРСР 2014 - 2020 г.

Участието в онлайн събитието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация. Програма и покана за събитието може да видите тук.

Линк за регистрация: https://forms.gle/FVzwqcJYdcyXXCDd9
Линк за достъп: https://zoom.us/j/91924046778
ID за семинара: 919 2404 6778