За първи път български производитери на аграрни продукти ще участват в Международната изложба за храни и напитки SIAL China 2014 в Шанхай в периода 13 -15 май 2014 г., информират от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), организатор на националното участие на българските производители.

 

SIAL China се организира ежегодно от 2000 година. В миналогодишното издание са участвали 2 157 изложители, изложбата е била посетена от 41 304 специалисти, вносители, търговци и производители. Представени са 25 продуктови категории в 16 продуктови зони. Българските производители за пръв път участват в тази престижна за региона изложба.

 

На обща площ от близо 200 кв.м. своята продукция представят 17 български фирми, производители на биопродукти, вино, месни и рибни консерви, българско бяло саламурено сирене, кашкавал от краве мляко, розово и лавандулово масло, розова и лавандулова вода и сушен цвят, конфитюри, мед, олио, плодови и зеленчукови консерви, плодови сокове и нектари, доматени продукти, лютеница, мляко.

 

През ноември 2013 г. ИАНМСП проведе търговска мисия до Шанхай за български фирми от сектор храни и напитки, по време на която те имаха възможност да осъществят преки контакти с потенциални чуждестранни партньори, да се запознаят на място със специфичните изисквания на китайския пазар, както и начини за промотиране на своята продукция на приоритетни чуждестранни пазари.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!