Българските биопроизводители, членове на Българска Асоциация Биопродукти  и Биоселена, отбелязаха  23-и септември - деня на биологичното земеделие,  с две инициативи, съобщиха от организациите. 

Слънчогледът не отстъпва от високите си цени

Рано сутринта малчуганите от детска градина „Елхица“ в столичния квартал Младост 3 бяха изненадани от биопродукти  на  български производители от различни краища на България.  Следваща  спирка на ранобудните пазители на  чистата екологична храна  бе фермата  за зеленчуци на Стоян  Симеонов  в Елинпелинското село Лесново,  където имаше Ден на отворените врати по случай  деня на биоземеделието.  

На обяд пък, малчуганите от „Елхица“, които също си имат  биоградинка в двора,  хапнаха с удоволствие  телешко от „Дивата ферма“ и биокартофи от Панагюрище, както и баница с био козе сирене от мандра „Ръченица“.  

Това е още едно напомняне към българските институции за спазване на законодателството на общността за все по-голямо присъствие  на биопродукти в менюто на подрастващите. 

23-и септември възниква като Ден на биоземеделието  по инициатива на Европейската федерация на движенията за биологично земеделие IFOAM, а  Eврокомисията  го институционализира в рамките на общността.