Предстояща конференция EU AgriResearch 2023, която Европейската комисия организира в периода 31 май – 1 юни e темата на 296 брой на рубриката „Агроиновации“, която Agri.bg реализира със съдействието на Институт за агростратегии и иновации. 


Тазгодишното издание на EU AgriResearch ще даде възможност на учени, фермери, селски общности, индустрия, съветници, политици, граждани и представители на НПО да се съберат и да обсъдят заедно актуални въпроси в селското стопанство. EU AgriResearch ще предостави преглед на европейските изследователски и иновационни дейности и техните постижения в селското, горското стопанство и развитието на селските райони. Участниците също ще бъдат поканени да споделят своите виждания за това как да се оформи бъдещата програма на ЕС за изследвания и иновации в селското стопанство. 

В откриването на EU AgriResearch ще участва европейския комисар по земеделието Януш Войчеховски. Лектори на високо ниво ще обсъдят глобалната програма за научни изследвания и иновации, свързана със земеделието, горското стопанство и селските общности, както и ролята на научните изследвания и иновациите за превръщането на Европейската зелена сделка в реалност за Европа и извън нея.

Участниците ще могат да предоставят своя принос за актуализиране на дългосрочната програма на ЕС за научни изследвания и иновации на Генерална дирекция „Земеделие и развитие на селските райони“ за селското, горското стопанство и селските райони и да допринесат за оформянето на стратегическия план „Хоризонт Европа“ 2025-27.
Повече информация може да намерите ТУК  https://agriculture.ec.europa.eu/events/2023-eu-agriresearch-conference-2023-05-31_en?fbclid=IwAR1v3QQJ--3vuS5vYvTRHH-7DL5m_Uc_Y4QJszcegWK2vFKpAdDvurRfcF8


296 брой на рубриката „Агроиновации“, която Agri.bg реализира със съдействието на Институт за агростратегии и иновации е разработена по материали на „Хоризонт Европа“ и e предоставена като част от информационната кампания „Иновациите – винаги на мода!