Ако си мислите, че е достатъчно да видите цените на конкуренцията, за да определите своите, то значи не познавате достатъчно добре начините на ценообразуване в земеделието, които могат да бъдат ключа към успешен бизнес. Видео от онлайн семинар на Националната служба за съвети в земеделието представя на фермерите изчерпателна информация за този етап на бизнеса.

Гласувайте: Каква е изминаващата 2021 г. за вас?

Темата „Основни характеристики на процеса на ценообразуване в земеделието. Влияние върху доходите на земеделските стопани“ е представена от доц. д-р Теодора Турлакова, катедра „Аграрна икономика“ в Икономически университет – Варна.

Ценообразуването е често пренебрегвана тема”, споделя лекторът и подробно обяснява сложността на процесите и механизмите на ценообразуване.

От видеоурока фермерите ще получат информация за факторите, определящи движението и спецификата на цените в агробизнеса, подходите на ценообразуването на земеделските продукти и какви елементи трябва да се включват при определяне на цената им. Разяснени са също основните принципи на управление на разходите и формиране на себестойността на земеделската продукция. 

В края на лекцията има дискусия и представяне на мнения на участници. Вижте повече във видеото.