Със земя от общинския поземлен фонд община Генерал Тошево излиза на публичен търг с тайно наддаване. На 16 ноември от 9 ч. ще бъдат разиграни близо 700 дка за наемане за 5 и 10 стопански години, считано от 2023/2024 г. Депозит и заявления за участие се приемат до 15 ч. на 15 ноември 2023 г. 

Общо 375 дка са обявени за наемане за 5 стопански години. Те са разположени в 16 землища и представляват пустеещи земи, бивши ученически ниви, изоставена земя, лозя и бивши трайни насаждения. Най-големите по размер парцели са 100 дка в село Изворово, а най-малките – под 10 дка. 

Началната тръжна цена за 5-годишен наем на общинската земя е 94 лв./дка. 

От малко по-ниска сума – 85лв./дка, ще стартира наддаването за земя за 10 години. Общата им площ е 300 дка в 7 села. Това са изоставени орни площи, зеленчукови ниви, лозя и трайни насаждения. 104 дка е размерът на най-големия терен, намиращ се в село Балканци.  

Заповедта за откриване на тръжната процедура  и опис на поземлените имотите са публикувани на сайта на Община Генерал Тошево. Тръжната документация може да бъде закупена до 12 ч. на 15 ноември.

Търгът ще се проведе в административната сграда на община Генерал Тошево.
Сред необходимите документи кандидатите трябва да представят и декларация за липса на задължения.

Няма да се допускат до участие в търга стопани, подали офертна цена в незапечатан или прозрачен плик, уточняват от кметството.