Klönstedt е виртуално село. То е най-новият проект на блогърката Джулия Нисен, позната още с псевдонима Deichdeern.

Разберете кои са най-успешните млади фермери на Европа

Нисен е популярна с това, че прави живота в провинцията достъпен за потребителите по различни начини. На сайта deichdeern.com тя пише за всичко, което кара сърцето й да бие по-бързо. Умее по интересен начин да предава селските преживявания на жителите на града.

Новият й проект – виртуалното село Klönstedt, ще бъде онлайн в началото на 2022 г. То ще бъде селото за всеки човек, който няма свое село.

Klönstedt ще бъде място за вдъхновение, обмен и работа и ще изгражда мост между провинцията и града. Целта е да се укрепи общността, която през последните години е оставена на самотек.

Какво можете да изпитате в Klönstedt?

Възможностите са много. Може да четете статии, в които се разказва за живота на село. Може самите вие да станете колумнист и да помогнете на хората от града да се доближат до селското ежедневие. Може да завързвате запознанства с хора, занимаващи се със земеделие, или да участвате в групи за обмен.

Ограничение на темите няма – от данъчно право до съвети за градинарство и културен обмен.

Всичко в Klönstedt ще се върти около земеделието. За целта създателката му предлага платформа, която представлява фермерски магазин.

Кой може да вземе участие?

Всеки, който иска да се включи активно или има идея как може да обогати виртуалното село Klönstedt, трябва да ни напише имейл на [email protected]. Много сме развълнувани да видим кой ще се премести в нашето село. Ние искаме да бъдем посредници между двете страни – града и селото. Хубавото е, че в интернет разстоянията нямат значение, казва Нисен.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Агрофитнес - какво представлява и за кого е предназначен?

Производители на фъстъци се обединяват в сдружение

Какво символизира магическото число 100 000 за фермерите?