Празничното време за земеделците не е само време за почивка, а и възможност за сверяване на часовника и научаването на нови методи. Видео от семинар на Национална служба за съвети в земеделието - Плевен и Институт по земеделие – Кюстендил представя иновативни подходи, касаещи една от най-икономически важните култури у нас – черешата.

КУПЕТЕ БИЛЕТ за Forbes&Agri.bg AGRI SUMMIT & AWARDS 2024 - Местата се изчерпват бързо

 

Темата „Иновативни подходи при избор на сортоподложкови комбинации при черешата“ е представена от проф. д-р Димитър Сотиров от Института по земеделие в Кюстендил. От лекцията му можете да се запознаете с основните фактори, влияещи при отглеждането на череши, проблемите със съвместимостта между подложка и сорт и изисквания към подложките. 

Ще научите не само кои са основните подложки за череша и вишна в България, но и кои са перспективните подложки и какво е влиянието им върху растежните и продуктивни прояви на сортове череши и реакция към стресови абиотични фактори.

Във втората част на видеото проф. Сотиров представя подробно типовете черешови насаждения, агротехниката на отглеждането им и накрая – резитбите. 

Запознайте се с най-новите системи за отглеждане на черешови насаждения във видеото.