Отсега нататък никой французин няма право да се оплаква от песента на петела или щуреца, нито от миризмата на оборски тор. И това е така, защото френският парламент прие закон, който ги обяви за част от наследството на селото, пише Agrointel.ro.

Посмейте се с трима братя фермери

Как на французите хрумна идеята да приемат такъв закон?

През декември 2020 г. французин беше осъден на 5 месеца затвор и глоба от 300 евро от Поправителния съд в Привас, след като през май 2020 г. убил петела на съседа си, раздразнен от факта, че вдига твърде много шум. Освен това в продължение на три години той няма право да носи или използва оръжие.

"Животът в страната включва приемането на звуци и миризми", заяви веднага след приемането на закона държавният секретар, отговарящ за реда в страната, Жоел Жиро, пише rfi.ro.

Занапред французите трябва да бъдат много внимателни, защото звуците и миризмите, които характеризират природните пространства, са вече под защита на закона. Те са част от наследството на страната и никой няма право да се оплаква от миризмата на оборски тор от двора на съседа, камо ли от кукуригането на петела. 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Правят “възрожденски кокошарник” в еленско село

За отдих: Неделно музикално разпускане

За отдих: Фермер изпълнява лунната походка на Майкъл Джаксън