Държавен фонд „Земеделие“ стартира информационна кампания във връзка с новооткритата процедура за инвестиции в технологична и екологична модернизация по Плана за възстановяване и устойчивост.

Предвижда се Фондът да проведе информационно-разяснителни събития по темата, насочени към земеделските стопани и бизнеса, в четири големи града – Пловдив, Благоевград, Добрич, Плевен, които представляват центрове на земеделската индустрия. 

В събитията ще участват експерти от Държавен фонд „Земеделие“. Те ще предоставят информация за възможностите за кандидатстване, сроковете и условията на процедурата. Целта е да се улесни процесът по кандидатстването на желаещите. 

Процедура № BG-RRP-6.004 „Инвестиции в технологична и екологична модернизация“ е с общ размер на безвъзмездната финансова помощ на стойност от 318 048 200,30 лева. От тях, минималният размер на допустимите разходи за едно предложение за изпълнение на инвестиция, представено от един кандидат, е 30 000 лв., без ДДС, а максималният размер на допустимите разходи е 1 000 000 лева без ДДС

Програмата е отворена за кандидатстване до 20 декември 2023 г.

 

Предвижда се предоставяне на подкрепа на земеделските стопани за реализация на целеви инвестиции за закупуване на материални и нематериални активи, за прилагане на дейности, осигуряващи опазване на компонентите на околната среда и смекчаване на последиците от климатичните промени, въвеждащи иновативни производствени и цифрови технологии, технологии за производство и организация в селското стопанство, както и за автоматизиране на работните процеси.

Повече информация можете да получите тук.