Хората, които подкрепят протестите на Националната асоциация на зърнопроизводителите постоянно се увеличават. В днешните протести са участвали и обикновени граждани, които не се занимават със земеделие, но милеят за родното производство. На почти всички протести в страната присъстваха животновъди, зеленчукопроизводители и овощари, които заявиха подкрепата си.

Вчера с декларация за протестите се присъединиха и биопроизводителите в страната от Асоциация "Биопродукти". Днес становището си до Фермер.БГ изпратиха и Асоциация Български Пипер. Те застават твърдо зад своите колеги и също отправят логичните въпроси към министър Мирослав Найденов. Организацията излиза с декларация, в която да бъдат разсрочени плащанията по нисколихвени кредити в размер на 500 000 лв. взети през 2010 г. за пиперопроизводство поради компрометиране на реколтата и невъзможност за връщането им;  ДФЗ да се намеси за ускоряване на изплащане на обезщетенията от застрахователните събития през 2010г. връхлетяли всички пиперопроизводители; за производството на пипер националните доплащания на площ към директните плащания на площ да са в размер 100лв/дка от 2012г ., като се има предвид, че разходите на дка надхвърлят 1 500 лв.

Друго от исканията е възстаяновяването на акциза върху горивата да бъде диференцирано според реално направените разходи за производство на различни видове селскостопанска продукция; в рамките на 5 години да се заделят по 100 000 лв. за възстановяване на семепроизводството на българските сортове пипер и в частност на куртовската капия и др.