С година и девет месеца се удължава срокът за изпълнение на проекти по три процедури на подмярка 6.4 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ от ПРСР. Това гласят три проектодокумента, качени на страницата на Министерството на земеделието за обществено обсъждане до 17 октомври.

Вижте какво подпомагане може да получите чрез МИГ по райони

Вместо 15 септември 2023 г. крайният срок за изпълнение на проектите става 6 юни 2025 г. Промяната касае следните процедури чрез подбор, които бяха реализирани в периода между 4 септември и 7 декември 2018 г.:

•    № BG06RDNP001-6.002 „Инвестиции, насочени към развитие на занаяти”;
•    № BG06RDNP001-6.003 „Развитие на услуги във всички сектори и други неземеделски дейности“;
•    № BG06RDNP001-6.004 „Производство на продукти, които не са включени в приложение I от Договора за функционирането на Европейския съюз”.

Във връзка с предложение от Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) се предвижда и още едно изменение. То дава възможност за подписване на допълнителни изменения към административния договор с квалифициран електронен подпис (КЕП).

Когато Фондът уведоми, че е съгласен с исканата промяна, бенефициентът или упълномощено от него лице има на разположение 10 календарни дни, за да подпише допълнителното споразумение. Това може да стане лично или по електронен път в ИСУН 2020 с валиден КЕП.

Промените са отразени в Условията са кандидатстване, Условията за изпълнение и Образеца на административен договор по трите процедури.