Търг с тайно наддаване за наем на земеделски земи организира община Генерал Тошево на 20 септември от 9 ч. в сградата на общинската администрация. На него ще се разиграят ниви за една, пет и десет стопански години, информират от кметството. Общият размер на земите, за които ще наддават фермерите, е 833 дка. 

С най-висока тръжна цена от 117 лв./дка ще стартира наддаването за нива от 48 дка в село Калина. Теренът е трета категория и ще се наема за една стопанска година. За същия период от време са обявени още 421 дка в общо 11 землища на община Ген.Тошево. При тях е обявена начална тръжна цена от 94 лв./дка. Парцелите са от трета до пета категория земя и представляват ниви и необработваеми площи. Най-големи са терените в селата Изворово и Огражден, които са съответно 100 дка и 65 дка. 

На търга с тайно наддаване ще се разиграят и 52 дка ниви за наемане за пет стопански години. При тях началната тръжна цена е също 94 лв./дка. Парцелите са сравнително малки – от един до девет декара и са разположени в девет землища. 

Общо 360 дка земя пуска община Генерал Тошево за наемане за 10 стопански години. Наддаването за тях ще стартира от 85 лв./дка.

Това са ниви, лозя, пустеещи парцели, изоставени орни земи, стари зеленчукови градини и изоставени трайни насаждения. Най-големият парцел се намира в село Балканци. 

Желаещите кандидати за терените могат да направят оглед всеки работен ден до 19 септември след закупуване на тръжни документи. Депозит и заявления за участие в наддаването се приемат до 15 ч. на 19 септември. Тръжната документация включва още декларация за липса на задължения и ценова оферта за желания имот.