Свинекомплекс, пилчарник, краварник и оранжерии са само част от актуалните обяви за земеделски имоти на търг в регистъра на Камарата на частните съдебни изпълнители.

Нови правила за подпомагане - откога?

Активните към настоящия момент предложения са 90, а най-голямата сума (384 811,20 лв.) е за поземлен имот в град Видин с площ 16 997 кв.м. Върху него е изграден масив от осем броя промишлени оранжерии, обединени в една сграда, представляваща сезонна промишлена модулна оранжерия от тунелен тип. 

„Конструкцията е изработена от горещо поцинковани тръби и профили, осигурявайки висока степен на антикорозионна защита. Оранжериите са снабдени със системи за водоотвеждане и за вентилиране. Произведени са по европейски системи за качество.

Една оранжерия се състои от 33 броя модули и има обща дължина от 82,50 м. Нейната площ е около 618 кв. м. Площта на всички монтирани оранжерии е 4 950 кв. м. Конструкциите на оранжериите са закупени като нови и са монтирани около 2016-2017 г., без да им е било поставено покритие и досега не са ползвани по предназначение”, пише още в обявата.

Селскостопанска сграда за отглеждане на бройлери и друга, предназначена за склад, са част от обявен на търг поземлен имот в село Войново, област Силистра. Офертата е с начална тръжна цена 178 729 лв. за общо 5320 кв.м.

За 140 089,94 лв. е обявен на търг свинекоплекс в село Ценович, област Силистра. Общата площ на имота е 2365 кв.м. В него е построена селскостопанска сграда с площ 674 кв.м ведно с всички съоръжения, служещи за нормалната експлоатация на имота, а именно: 2 броя силози за готов фураж с вместимост 5 т. и 8 т.; две хранителни инсталации от шнеков тип с дължина 60 м; 5 броя контролери на въздуха с шест вентилатора; 12 броя индивидуални боксове за опрасени свине майки; 23 броя тубусни хранилки; 8 броя индивидуални боксове за заплождане на свине майки.

Масивна селскостопанска сграда, представляваща краварник с разгъната застроена площ от 1020 кв.м, е обявена на търг с начална цена от 23 040 лв. Обектът е построен в държавно дворно място, находящо се в село Партизанин, област Стара Загора, което е с площ от 4276 кв.м.