Световноизвестният шампион на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов се отказва от кариерата си и се заема с животновъдство, съобщават спортни медии.

Ново 20: Фермери твърдят, че ветеринари ги съветват да се отказват от чл. 137

Двукратният световен шампион по самбо и ММА боец сподели пред Rt sport, че е достигнал до върха на целите си в спорта и сега ще се отдаде на образование и овцевъдство.

„Може да се биеш до 40-годишна възраст, но трябва да имаш цел. Моята беше да стигна до върха и го направих. Нямам друг интерес в ММА. Следващата година ще завърша своето образование. Искам да отделя повече време на магистратурата си. Купил съм си овце, имам склонност към фермерството. Бих искал да се развивам в тази област", заявява Хабиб.

Имам също телета и крави. Искам да участвам в неща, в които мога да донеса полза, не е нужно да е политика, добавя бившият шампион.

Руснакът Хабиб Нурмагомедов е от аварски произход, родом от Дагестан, с рекорд от 29 поредни победи, без нито една загуба. Той държи най-дългата серия от победи в ММА и е първият руснак, спечелил титла в шампионата на UFC. Сега легендата на борбата ще бори трудностите в овцевъдството.