Министерството на земеделието кани роди производители на млечни продукти да вземат участие в 16-ото издание на „Салон на сиренето и млечните продукти“. Международният форум ще се проведе на 23–26 февруари 2020 г. в Париж. 

Брюксел дава над 200 млн. лв. за реклама на агростоки

Статистиката за миналата година показва, че изложителите тогава са били 219, а посетителите – 7 644 от 12 страни. Тази година страната ни ще участва за първи път с национален щанд на площ от 30 кв. м.

Основният акцент на участието на България ще бъдат биологичните млечни продукти и уникалната бактерия Лактобацилус булгарикус. 

Министерството на земеделието поема разходите за оборудвана изложбена площ, национална идентификация на българския щанд, транспорт и застраховка на експонатите.

Одобрените за участие фирми следва да поемат всички други разходи, като пътни, дневни и квартирни; застраховка на представителите на предприятието; консумативи за презентиране на представената продукция.

За изложението ще бъдат класирани 5 фирми съгласно критериите за участие. 

Предимство ще имат фирми, сертифицирани за биологично производство на млечни продукти. Посочени са още няколко критерия, които ще се удостоверяват със съответни документи. Пълният списък, както и заявка за участие може да намерите на сайта на ресорното министерство.

Продажбите по време на събитието не са позволени, но то предлага на изложителите добра възможност да покажат своите продукти, допълват от ресорното министерство. 

Заявки за участие се приемат до 6 декември на [email protected] и [email protected].