"Биологичната растителна защита – теория и практика" е темата на онлайн семинар, организиран от Централно управление на Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) и Териториален областен офис – Русе, в партньорство с Аграрен университет - Пловдив и с подкрепата на проект NEFERTITI, финансиран по Програма Хоризонт 2020, в рамките на хъб България на мрежа № 9 „Намаляване употребата на пестициди при производството на грозде, плодове и зеленчуци“.

Слушайте в AgriПодкаст: В агросектора става напечено

Събитието ще се проведе на 10 декември (петък) от 10:30 часа до 12:30 часа в платформата Zoom. Основната цел на семинара е разпространение на знания и информация за биологичното равновесие, ползите и предимствата на биоагентите, тяхното приложение в растителната защита, както за видовете биологично активни вещества за регулиране на плътността на неприятелите. 

„В допълнение участниците ще получат информация за основните цели и дейности на проект NEFERTITI и за възможностите за подпомагане на земеделските стопани по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 - 2020 г. във вързка със стартиралия вече прием на проектни предложения”, съобщават организаторите.

Основните теми, които ще бъдат представени са:
  • Биологичната растителна защита - теория и практика;
  • Биоагенти и приложението им в растителната защита;
  • Биологично активни вещества за регулиране плътността на неприятелите;
  • Представяне на проект НЕФЕРТИТИ;
  • Възможности за подпомагане на земеделските стопани по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 - 2020 г.
Участието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация.

Линк за регистрация: https://forms.gle/rYXce6T2TayTskiX6
Линк за достъп в срещата: https://zoom.us/j/96101323865
ID за семинара: 961 0132 3865

Покана за събитието и покана ще намерите тук.