Втори пролетен празник на животновъдството и земеделието ще се проведе на 6-ти април тази година в град Кресна. Това съобщиха за Фермер.БГ организаторите от Съюз на фермери Струма.

Тази година организаторите очакват още повече участници в специализираните изложби на местните породи кози, каракачански кучета и редки, изчезващи породи.

Форумът отново ще се осъществи в рамките на концепцията за интегрирано опазване на българските културни традиции и природа. Тяхна неделима част са старите български породи и сортове, както и продуктите и кулинарните традиции, базирани на тях. На изложението ще се представят и образователни инициативи, свързани с опазването на околната среда, пасторализма, природосъобразното земеделие и животновъдство, гастрономията и др.

За гостите и участниците организаторите обещават незабравима програма с автентични фолклорни изпълнители, както и много нови изненади.

Празникът, който се проведе за първи път през пролетта на миналата година, привлече много голям брой участници и посетители и се очерта като най-значимото и масово събитие в Кресна.

Съюз на фермери – Струма е създаден през 2012 г., в гр. Кресна. В него членуват основно животновъди и земеделци локализирани по струмската долина. Целта на Съюза е да защитава по-ефективно интересите на фермерите. Приоритет в дейността на организацията е опазването на местните животновъдни и земеделски традиции, както и безценните стари Български породи и сортове.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!