Световно известният британски водещ на топ шоу програми в сферата на автомобилите работи над нов проект. Той е посветен на селскостопанската техника, съобщава farminguk.com.

Топ 5 популярни хора, инвестирали в агросектора

Новото тв начинание на Джеръми Кларксън „Аз купих ферма“ ще се състои от 8 епизода. Във всеки един от тях зрителите ще могат да проследят как прочутият водещ се опитва да управлява своята ферма  с площ 1000 акра.

Снимките вече започнаха, а проектът е официално е в производство, сподели в социалните мрежи Кларксън.

Водещият се определя като неумел земеделец, той има нулеви познания за селското стопанство, но има смелостта да рискува и да създаде жизнеспособна ферма в съвременната селска действителност на Великобритания.

Сериалът ще разказва за всички успехи и провали в селскостопанското поприще на бивщия водещ на Top Gear. Вместо в идилия сред природата, не е изключено той да се озове в селски кошмар.

Кларксън вече публикува видео от фермата с коментар: „Добри новини. Най-накрая мога да потвърдя, че следващата година ще сe мокря под дъжда, устройвайки шоу на тема земеделие за Amazon Prime“.

Сериалът е планирано да се излъчи в над 200 страни. Особено внимание Кларксън ще отдели на тракторите.

Разбира се, за да бъдете фермер, трябва да сте едновременно агроном, бизнесмен, политик, счетоводител, ветеринар и механик. А аз не съм нито едно от всичките. Дори не знам с какво се занимава агрономът, пише Кларксън.