Пчела-робот Bee-bot ще пренесе малчугани от Добрич в света на технологии и ще им помогне, макар и за кратко, да опознаят света около себе си. На 12 октомври от 10 ч. и 10,40 ч. децата от трета и четвърта група на Детска градина №23 ще имат тематични занимания по Човек и природа, математика и музика.

Анкета: Какви са средните Ви добиви от слънчоглед за 2022 г.?

Те ще бъдат изнесени от библиотечни специалисти с помощта на програмния асистент Bee-bot. По този начин Регионалната библиотека „Дора Габе“ ще се включи за поредна година в 10-то издание на Европейската седмица на програмирането EU Code Week – Bulgaria, което ще се проведе от 8 до 23 октомври 2022 г. 

„Малчуганите ще могат да подобрят своите умения за пространствена ориентация, да програмират поредица от движения в посока напред, назад, наляво, надясно и завиване по 90 градуса. Децата ще направят първите си стъпки в програмирането по интересен и забавен начин“, съобщиха от Регионалната библиотека. В същото време образът на дигиталния помощник Bee-bot символизира трудолюбие, упоритост, плодородие и безсмъртие. Не случайно в тематичните занимания ще бъдат включени деца от групите „Пчеличка“ и „Слънчице“ от детската градина.

Европейската седмица на програмирането помага на милиони хора в Европа и извън нея да учат, да създават, да правят нововъведения и да се забавляват с цифровите технологии. „По своята същност Седмицата на програмирането представлява разбиране на настоящето и промяна на бъдещето“, допълват още от Библиотеката.