Седмичното издание на традиционния фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ днес е посветено на занаятчийския шоколад, приготвен от пчелен мед и други сурови продукти.
 
 
„Живият шоколад има много силен вкус на смляно сурово какао и мед, който подслажда и прави шоколада по-вкусен и полезен. Освен това в суровия шоколад производителите не слагат никакви синтетични добавки“, съобщиха организаторите.
 
Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се провежда всяка сряда от 10:30 до 17:30 часа пред Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) в София.
 
В Деня на живия шоколад днес своята продукция ще представи семейната работилница за жив шоколад Christov RAW Chocolate, като от 12 часа посетителите ще могат да участват в дегустация.
 
Организатор на феста е Фондацията за биологично земеделие „Биоселена“.
 
Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни от малки производители в страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и  сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки.