Пчелари ще разискват проблемите на сектора на среща в Ловеч, която е предвидена за 11-и Септември, съобщиха за Фермер.БГ, членове на Съюза на българските пчелари ( СБП ).

 

Организатор на срещата е Управителния съвет на пчеларското сдружение "Букет" - гр.Ловеч, а в дневния ред са предвидени дискусии по темите за здравеопазване на пчелните семейства и по специално Синдрома на празния кошер, както и предизвикателствата на новата Програма за развитие на селските райони 2014-2020 и нуждата от субсидии за пчелно семейство.

 

Ще бъде разискван и новия регламент в Националната пчеларска програма 2014-2016, където е променен начина на класиране на бенефициентите подаващи заявления, както и редуцирането на субсидията според броя на кандидатите.

 

Очаква се на срещата да бъде обсъдено още административното определение за пчелар; дали пчеларите са земеделски производители; регламентиране на отношенията между пчелари и арендатори; подновяване на диалога с МЗХ; обсъждане създаването на единна Национална асоциация на пчеларските сдружения и др.

 

Освен пчелари от региона на срещата ще присъства Председателя на СБП Михаил Михайлов, както и представителите на Областната администрация - Ловеч.

 

Срещата ще се проведе в сградата на Териториалната организация на Научно-техническите съюзи ( НТС ) в Ловеч, етаж 3 - конферентна зала. Начален час : 17 ч., 11-и Септември 2013.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!