За пореден случай на почерпен водач на селскостопанска техника сигнализират органите на реда. 67-тракторист е заловен да шофира в нетрезво състояние колесен трактор, съобщават от полицията в Силистра.

85 млн. лв. допълнително за земеделие

Нарушителят е засечен от полицейски служители в село Искра на 14 септември. Мъжът е бил видимо пиян и е тестван с дрегер, който отчита 1,93 промила алкохол в кръвта. По-късно почерпеният тракторист отказва да даде кръвна проба и е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство. 

Два дни по-рано 63-мъж е пострадал при катастрофа с управлявания от него трактор с прикачно ремарке. Произшествието е станало малко след 14:00 ч. в землището на село Проф. Иширково. Трактористът е изгубил управление и обърнал машината. С помощта на огнеборци той бил изваден от кабината, където бил затиснат, и откаран в Бърза помощ с тежка черепно-мозъчна травма. Причините за произшествието се изясняват, образувано е досъдебно производство. 

Припомняме, че преди седмица комбайнер на няколко чашки заби зърнокомбайн в електрически стълб. Това се случи в добричкото село Козлодуйци. След произшествието част от магазините и къщите в населеното място останаха без електричество. Проверката за алкохол е показала 2,55 промила.