12.44 - Блокирани са границите при Дуранкулак и Кардам. 

10.00 ч. - С трактори и фадроми земеделците излязоха на протест.  "Не сме терористи" и "Не на украинското зърно" заявиха земеделски стопани от Асоциацията на българските зърнопроизводители 2006. Те изкараха тежки машини в Генерал Тошево и потеглиха заедно с колегите си от Кардам към румънската граница. Какви са исканията на фермерите - чуйте от Коста Костов, председател на УС на Асоциацията:

10.00 ч. - Стотици трактори се събраха в центъра на село Карапелит. Ние сме много, обединени сме, 26 организации от земеделския сектор подкрепят протестните действия на НАЗ, заявиха организаторите от Добруджанския съюз на зърнопроизводителите. Пред събралите се фермери беше прочетена декларация с исканията на протестиращите.

Ето какво заяви пред Агри.БГ Орлин Панев, един от доайените на браншовата организация, който вече 30 години се занимава със земеделие:

 Малките производители ще усетят най-много тежестта не решенията на правителството. Много от тях са на път да фалират, особено след тежката стопанска година. Ивелин Шопов от село Житен обработва 900 дка. Фермерът е на протеста в Генерал Тошвво, за да изрази позицията си.