Върховният касационен съд (ВКС) окончателно оправда всички подсъдими по делото за пране на 7,5 млн. евро, източени от европейската програма "САПАРД". Магистратите оставиха в сила решението на апелативните съдии в столицата и така Марио Николов и Марияна Николова, Анна Шаркова, Иван Иванов и Валентин Ангелов бяха окончателно оправдани. 
 
Делото се точи вече близо девет години. Според прокуратурата шест фирми, свързвани с Марио Николов и Людмил Стойков, са били създадени с цел да кандидатстват по програма „САПАРД“ за закупуване на месопреработвателни машини.
 
[news]
 
След това Николов с представители на швейцарски и германски фирми извършил множество сделки с цел изкуствено завишаване на цените на машините, които се връщали в България и трябвало да бъдат субсидирани от „САПАРД“. Ставало дума за износ на стари машини от България, след което били рециклирани и отново внесени в България, но представени за нови.
 
Според обвинението така са били изпрани над 12.8 млн. лева, отклонени от европейската програма.
След тръгване, спиране и връщане на делото на по-долна инстанция , в крайна сметка през 2013г. то попадна за втори път в ръцете на апелативните магистрати в столицата. 
 
Тогава съдът отбеляза, че фирмите, които били създадени, за да участват по проекти на „САПАРД“, са регистрирани още в средата на 90-те години на миналия век, което е много преди програмата да започне в България. 
Именно това е един от фактите, на които стъпва мотивацията на ВКС и лежи в основата на окончателното решение за оправдателната присъда.