Украинското правителство назначи на 14 май временен министър на аграрната политика на Украйна - Тарас Висоцки, след като украинският парламент реши да освободи Микола Солски от длъжност заради обвинения в корупция.

Четете още: Украинският парламент освободи Солски от поста министър на земеделието

 

Кабинетът в Киев реши да направи временен избор в земеделието, за да запази сектора в стабилна ситуация, като назначи Тарас Висоцки за министър, съобщава аgroportal.ua. Висоцки беше първи заместник-министър на аграрната политика и храните в Украйна. 

На 9 май украинските парламентаристи гласуваха за освобождаването на Никола Солски като министър на земеделието, който подаде оставка в края на април, след като беше обвинен в незаконно придобиване на големи участъци публична земеделска земя на стойност около 7 милиона долара. 

Тарас Висоцки е завършил Националния университет по биоресурси и природоуправление на Украйна, специалност „Административно управление“. През 2019-2021 г. заема длъжността заместник-министър на икономическото развитие, търговията и земеделието на Украйна, а от 2021 г. е първи заместник-министър на аграрната политика и храните на Украйна.