Огнище на COVID-19 е регистрирано в ямболската дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ). По информация на Районната здравна инспекция служителите, дали положителна проба за коронавирус, са 10.

Кои са отменените и отложени земеделски събития през 2020?

Заразата е открита и в трите отдела на дирекцията, където работят общо 60 души. 39 от тях вече са карантинирани. Първите случаи на коронавирус във ведомствената служба бяха регистрирани през изминалите почивни дни, но при проведеното масово изследване на екипа броят на заразените се увеличи.

От регистрираните като положителни на заболяването един е настанен в болнично заведение, а останалите са насочени за домашно лечение.

Според здравните власти причина за избухването на заразата в дирекцията е занижен противоепидемичен режим. Констатирано е неносене на маска, особено липса на сутрешен филтър, както и служители, които ходили болни на работа.

През изминалото денонощие регистрираните нови случаи на коронавирус в Ямболска област са 12. Общият им брой в страната е 216 при направени 3 302 PCR-теста, сочат данните на Единния информационен портал.