Компанията Ростселмаш показа своя нов зърнокомбайн Т500. Той е способен да обработва на сезон над 1300 ха. Производителността на машината е до 30 тона на час. Това е един от най-добрите показатели в този клас. Т500 заедно с RSM 161 е част от серията зърнокомбайни с двубарабанна система за вършеене, информира Rosng.ru.

БАТА АГРО 2021: Първите продажби на новото поколение трактори MF 8S са вече факт

Земеделската машина е предназначена за прибиране на всички основни култури. Благодарение на системата си за вършеене с два барабана, този модел успешно се справя с прибирането на реколтата в сложни условия.

Освен това T500 ще бъде незаменим помощник и в стопанствата с високи изисквания към качеството на сламата.

В новия зърнокомбайн е заложена уникална система за вършеене, наречена Tetra Processor. Тя деликатно обработва зърното, без да го травмира. За сметка на интензивно въздействие по-голямата част от продукта се отделя от незърнената част още във вършачката. Високоефективното почистване на зърното се осигурява от системата OptiFlow, която се състои от предварително, горно и долно сита.  

Със зърнокомбайна T500 зърното може директно от полето да бъде транспортирано с елеватор.

Бункерът на машината е с вместимост 10 хил. литра и повишава автономността на работата й. Височината на разтоварване е почти 5 м, а дължината на шнека позволява разтоварване в движение дори с 11-метрови хедъри. Благодарение на повишената скорост на разтоварване – до 120 л/с., бункерът може да се изпразни за по-малко от 2 минути.

Колкото до комфорта на механизатора, той е залог за производителността на трупа, заявяват разработчиците на T500. В новия зърнокомбайн е поставена кабина Luxury Cab. В нея всичко е позиционирано така, че управлението да е максимално удобно. В машината има щатни електронни помощници – гласова система Adviser IV и платформа Агротроник.

Новият зърнокомбайн ще бъде полезен на земеделците, които имат нужда от прибиране на готовата реколта в кратки срокове и независимо от климатичните условия. Той определено ще привлече погледа на почитателите на мощните машини.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

150 к.с. и 12-метрова сеялка. Така се работи в САЩ

Лозар за подмярка 4.1: Модерното лозе не иска мотика, а техника

CLAAS създаде комбайн за деца