Американското земеделие е грандиозно като мащаби. Там се обработват огромни площи. По тях може да видите едновременно да работят десетки трактори, комбайни и друга земеделска техника. Ярък пример за това е тракторът International Harvester, който работи с 31-редовата сеялка, информира Farmer.pl.

Видеоревю: Шахматна сеитба със сеялка Lemken Azurit 9

Във видеото по-долу може да видите как се прави земеделие по американски. Красив и класически трактор International Harvester 3588 с голяма сеялка Kinze 2300 обработва нива по технологията no-till. Действието се развива в централен Илинойс. Сее се соя.

Тракторите International Harvester 3588 са произведени в края на 70-те и началото на 80-те години на 20 в. Те се задвижват от 6-цилиндров двигател с мощност 150 к.с., имат двустепенна скоростна кутия с 16 предавки напред и 8 задни предавки. Теглото им е около 7,5 тона.


Поради уникалния си дизайн тези трактори са известни в цяла Америка като “мравояд”.

Сеялката Kinze 2300 също е внушителна. Тя е 31-редова с разстояние 38 см. Когато се преобразува за сеене на царевица, става 16-редова с разстояние 76 см. Така общата ширина на сеялка е приблизително 12 м.
 
Самата сеялка работи по технологията no-till (нулева обработка), така че от прибирането на предишната реколта до засяването на соята не се извършва обработка на полето.

Интересното е, че с такава широка машина фермерът не използва GPS система, а се ръководи от маркер, оставен от сеялката. За да бъде лесна за транспортиране, тя може да се сгъне и тогава широчината й е само 3,5 м.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Как да не ти се прииска да си фермер! На концерт с трактор

CLAAS инвестира в автономен трактор с до 156 к.с.

Сърбия отпусна субсидия в размер на 50% от цената на трактора