Massey Ferguson 7S.210 е новият флагман от моделната гама трактори MF 7S. Той предлага перфектното съотношение мощност/тегло и е идеален за транспортиране на тежки товари, тъй като има общо тегло 14 тона, информира Agroportal24h.

2022 г. изглежда все по-несигурна за пазара на агротехника

Новият флагман е с 210 к.с. Шестцилиндровият му двигател AGCO Power с обем 6,6 литра осигурява максимален въртящ момент от 860 Нм. Системата EPM (Engine Power Management) автоматично увеличава мощността до 220 к.с. и въртящия момент до 925 Nm (при 1500 об/мин) при транспортиране и работа с ВОМ и при високи изисквания към хидравликата.

Плавната трансмисия Dyna-VT Eco е стандартна и осигурява плавна смяна на скоростта. Съчетава отлична работа с икономичност - достигане на скорост от 40 км/ч само при 1450 об/мин. Новият автоматичен режим гарантира по-плавна работа. Той автоматично задава оптималната скорост на двигателя в зависимост от натоварването и скоростта и се управлява лесно с помощта на крачния педал или лоста MultiPad.

В ексклузивното и ефективно оборудване Massey Ferguson 7S.210 е оборудван с нов лост MultiPad и подлакътник, свързан със седалката. Налични са също превключватели за управление на теглича, настройка на скоростта, предварителен избор на режим на шофиране и активиране на Massey Ferguson Guide. Предлага се и микро джойстик. С многофункционалния лост операторът лесно ще управлява предния товарач и предното окачване и ще променя посоката и скоростта на движение.

Massey Ferguson 7S.210 впечатлява със значителни подобрения на кабината, които бяха въведени за първи път на тракторите Massey Ferguson 8S и спечелиха наградата Трактор на годината за 2021 г.

Сред тях са нов подлакътник и лост за управление на MultiPad. Заради новия климатик сега в купето е с до 4°C по-студено от преди. Шофьорите могат да се възползват и от новата по-удобна седалка с въздушна възглавница. Опционалната отопляема седалка с подобрена вентилация е оборудвана с DDS (Dynamic Damping System) - тя автоматично реагира на интензивността на неравностите. Всички контроли са леснодостъпни и логично подредени.

По избор може да бъдат монтирани до 16 LED работни светлини. Възможно е също така да поръчате трактор с опционален стъклен покрив Viso за работа с челен товарач. В допълнение, комфортът е подобрен от пружинираната предна ос и механичното окачване на кабината при моделите Efficient и активното механично окачване на кабината при версиите Exclusive.

Тракторът разполага и с подобрен терминал Datatronic 5, чийто 9-инчов сензорен екран е много по-ярък. Високата разделителна способност, тъмните фонове и новите преки пътища на главната страница го правят лесен за използване. Налице е и възможността за използване на системата Massey Ferguson E-Loader, която помага за повишаване на производителността при използване на челен товарач.

Massey Ferguson 7S.210 е модерна машина, съчетаваща стабилност и маневреност. Радиусът му на завиване е само 4,93 м. Сцеплението и стабилността са допълнително подобрени чрез използването на задни гуми с диаметър до 42 инча, които намаляват налягането на земята.

 


ВИЖТЕ ОЩЕ:

Първият хибриден трактор, задвижван от електричество и биометан

John Deere отчете 32% ръст на продажбите

Новият интелигентен помощник на японските фермери