Американският производител на земеделска техника Deere&Company (John Deere) приключи второто тримесечие на годината с ръст на продажбите над очакванията, като отбелязва годишен ръст в няколко сегмента. Оттам също така дадоха благоприятна прогноза, която надхвърля досегашните очаквания, информира Agroportal24h.

Джи Трак разработи за вас нов онлайн магазин с над 7000 резервни части

Продажбите на селскостопанските машини и оборудване на компанията са се увеличили с 32% на годишна база до 10,41 млрд. долара.

От John Deere уточняват, че увеличението на продажбите във всички сегменти се дължи главно на по-високите реализирани цени и обеми на продажбите, като растежът е частично компенсиран от по-високите производствени разходи.

Общите разходи за третото тримесечие се увеличават на годишна база от 7,66 милиарда щатски долара до 9,38 милиарда щатски долара, като най-голям е ръстът на административните и общите разходи.

Компанията също така обяви по-оптимистична прогноза за финансовата 2021 година. Очаква нетна печалба между 5,7 млрд. и 5,9 млрд. долара. По-рано се очакваше тя да бъде между 5,3 и 5,7 млрд. долара.

Очакваме да продължи търсенето на селскостопанска и строителна техника в бъдеще. В същото време сме развълнувани от нарастващата ангажираност на нашата дигитална платформа, както и от нарастващия интерес към прецизните технологии, които дават повече стойност за нашите клиенти, каза Джон С. Мей, главен изпълнителен директор.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Глад за земеделски машини

Още площи и техника за производство на лавандула в Добруджа

Високи цени и дефицит на компоненти тормозят пазара на земеделска техника