Пръскачката R975i е прикачен модел - най-големият, който компанията John Deere някога е произвеждала. Тази машина има резервоар с вместимост 7 500 литра и през 2022 г. ще стане част от серията R900i с резервоари с вместимост 4 000, 5200 и 6200, информира Agroportal.ua.

Ексклузивен тест драйв тур с пръскачка Kverneland iXdrive S6 стартира от България

Подобно на останалите пръскачки в тази серия новият модел ще бъде оборудван с фирмена технология за прецизно земеделие, благодарение на което клиентите ще могат да извлекат полза от допълнителни компютъризирани решения, споделят от компанията.

В модела R975i са отчетени изискванията на клиентите за по-голям резервоар и по-широка щанга, както и потребността от по-голяма точност по време на работа, намаляване на използването на химикали и повече комфорт при експлоатация на машината.

Благодарение на по-големия резервоар фермерите и техните работници ще могат да прекарват повече време на полето, което ще повиши производителността на труда. С едно зареждане на машината ще се обработват повече площи. Надеждната система за подаване на разтвор PowerSpray също ще допринесе за ускоряване на презареждането, ще подобри пръскането и ще повиши точността на обработката, казват разработчиците на R975i.

За всички модели пръскачки на марката John Deere в сериите M900i и R900i е допустим вариант с разполагане на дюзите през 25 см. Това е решение, при което посредата на всеки 50-сантиметров участък от щангата между корпусите на дюзите се поставя още една.

Компанията John Deere също така е осигурила пълно покритие и е ликвидирала дефицита на дозировка в края на щангата.

Оттам уверяват още, че възможностите на всички серии прикачни пръскачки ще бъдат увеличени с помощта на нови опции, които са станали достъпни през 2021 г. в серията R700i. Става дума за възможността да се управляват отделните дюзи. Управлението им ще спестява до 6 евро на хектар от разходите за продукти за растителна защита.

Друго нововъведение е устройство, което изключва контакт между продуктите за растителна защита и операторите. Системата предупреждава за течове, правейки процеса на презареждане напълно безопасен и за околната среда.

Пръскачките от сериите M700i и R700i са предназначени за пазара на Германия и Нидерландия. Те имат още една допълнителна функция, която е много важна. Новата щанга е с дължина 33 метра и възможност да се управляват секции от по 3 метра всяка с отделните дюзи. Тази щанга ще допълва малките сеялки с ширина 3 метра и ще позволи да се обработват култури с разстояние между редовете от 75 см с по-малко ходове и само едно зареждане на резервоара.

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Лозар за подмярка 4.1: Модерното лозе не иска мотика, а техника

Над 150 музейни експоната разказват за историята на земеделието в Добруджа

Строят ферма с роботи и без фермери