Добри земеделски практики за намаляване и смекчаване ефекта на климатичните промени. Консервационно земеделие (No-till технология) и опазване на почвите. Физични и биологични аспекти на почвеното здраве в консервационното земеделие.“Това е темата на онлайн семинар, организиран от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) - Добрич и Асоциация на българските Но-Тилъри.

План ускорява работата на ДФЗ

Информационното събитие ще се проведе на 30 юни (сряда) от 13:00 часа в платформата Zoom. "По време на онлайн семинарa участващите фермери ще се запознаят с различни подходи и методи, чрез които ще преодолеят предизвикателствата на климата", обещават организаторите и добавят, че ако се включите, ще научите“

Как чрез прилагане на No-Till технологии могат да се спестят ресурси и да се намали себестойността на произведената продукция. 

Също така ще бъде обърнато внимание на физичните и биологичните аспекти на почвеното здраве и опазването на живите организми в нея при прилагане на консервационното (No-Till) земеделие. 

Участниците ще получат информация и за необходими документи за второ плащане по подмярка 6.1 „Създаване стопанства на млади фермери“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Участието в семинара е безплатно, но е необходима предварителна регистрация! Програма и покана за събитието може да видите тук.

Линк за регистрация: https://forms.gle/U4Co1XRaAySut7D18
Линк за достъп: https://zoom.us/j/95290239052
ID за семинара: 952 9023 9052