От Националната асоциация на зърнопроизводителите ( НАЗ ) изпратиха писмо до новия земеделски министър - проф.Иван Станков с предложение за провеждане на отворена работна среща с представителите на водещите браншови организации в аграрния сектор у нас.

 

В писмото Асоциацията поздравява проф. Станков за поемането на ръководството на агро министерството в изключително решаващ момент за страната, а именно – договарянето на рамката на ОСП 2014-2020 г.

 

НАЗ предлага да бъде организирана първа опознавателна среща между министър Иван Станков и браншовите организации от сектор „Земеделие”. Гарантирането на своевременното изплащане на европейските и националните средства за земеделие, предотвратяването на неоснователно забавяне на проекти по Програмата за развитие на селските райони и осигуряване на нормално протичане на кампанията за подпомагане на земеделските производители през 2013 г. са сред основните теми, които не търпят отлагане в настоящия период, категорични са от НАЗ.

 

От НАЗ считат, че е важно да бъде спазен общият формат на срещата, за да се осигури прозрачност при обсъждането на въпроси, касаещи развитието на сектора, както и да се избегне принципът на управление „разделяй и владей”.


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!