Търговците и земеделските производители на Централния кооперативен пазар и микропазарите в Добрич ще плащат по-ниски такси за ползване на търговски маси и площ.

Това решиха единодушно членовете на Общинския съвет в града. Предложението беше внесено от кмета Детелина Николова след протести на работещите на пазара и поредица от срещи с общински съветници и представители на администрацията.

Прието бе намаление на размера на таксите, като за централната градска зона на „Микропазари” от 164 лв. на месец таксата се понижава на 140 лв. за 5 кв. метра работно място и от 146 лв. на месец на 125 лв. за извън централна градска зона. За Централния кооперативен пазар намалението е от 164 лв. на 140 лв. за 4 кв. метра закрита площ и за 5 кв. метра открита площадка. За ползване на терени с дръвчета се заплаща такса за 12 кв. метра 252 лв. и за терен от 6 кв. метра – 126 лв. на месец. Понижават се и цените за микропазарите.

Вече ще се дава възможност земеделски производители да плащат 70 на сто от дължимата сума през месеците януари и февруари.

Предвижда се през тази година на пазара в Добрич да бъдат извършени инвестиции в размер на 35 000 лева, като изпълнението на ремонтите вече е започнало, съобщи НДТ.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!