Тяло на мъртва крава е било изхвърлено от морето в района на Черноморец, предаде БТА по информация от местната администрация в Созопол.

Гласувайте: Планирате ли да прилагате някоя от Екосхемите?

На място е изпратена тежка техника, която да изтегли трупа. Предстои предаването му за унищожаване. Очаква се и разпореждане на отговорните институции за извършването на дезинфекция на скалистия бряг в местността Таласакра. 

От Българската агенция по безопасност на храните уточняват, че животното е било без ушна марка, която указва, че е отглеждано на територията на Европейския съюз. 

От началото на летния сезон това е трети случай, при който труп на крава изплува на черноморския бряг. В началото на юни мъртва крава се появи на плаж “Корал“, а няколко дни по-късно и на брега край нос Червенка, отново край Черноморец. 

Подобни случаи по българското крайбрежие на са рядкост, особено през летните месеци, но до този момент няма официално заключение за това откъде са животните, тъй като почти всички са без ушна маркировка.

През лятото на 2019 година на плажа в Обзор туристи се натъкнаха на четири мъртви крави. Тогава властите обясниха, че вероятно са паднали от товарен кораб, превозващ добитък в Черно море.