За много хора колелото е нещо, с което не може да се разделят. Те го взимат със себе си и по време на ваканция. Със сигурност сте виждали коли със специални стойки на багажника и дори на покрива. Оказва се, че такава любов таят и земеделските производители. Във Франция двама инженери се нагърбиха със задачата да създадат специални багажници за колела, които се адаптират към селскостопански трактори, пише полското издание Farmer. 

Български робот ще бори плевелите по родните полета

С приспособлението може да се транспортират не само велосипеди, но и мотоциклети, скутери и четириколки. 

Основателите на Tract'Moi идват от земеделски райони и, както казват, познават тази среда и проблемите на придвижването във фермите. 

Защо един фермер се нуждае от багажник за колела?

Според французите има много причини фермерите да транспортират оборудване с тракторите си. От необходимостта да вземете второ превозно средство за селскостопанска работа, през необходимостта да се върнете от полето във фермата, за да нахраните животните или да се срещнете с важен човек, до случая, когато трябва да вземете инструмент, за да извършите ремонт или просто да отида да ядете.

Французите прозряха потенциала на изобретението и създадоха приспособление, което се монтира на преден или заден триточков навес. Много френски фермери сами правят такива стелажи, но за съжаление те обикновено са предназначени за конкретно превозно средство и за конкретни превозни средства. В случая на Tract'Moi устройството е напълно универсално. Има два модела: TM2 и TM4. Както лесно можете да се досетите, версията с „двойката” е продукт за двуколесни, а тази с „четворката” е предназначена за селскостопански четириколки. Засега продуктите се предлагат само във Франция. 


ВИЖТЕ ОЩЕ:

Модерен кошер разкрива тайния живот на пчелите

Chicken Orb - изобретението, което скандализира много производители на пилета

Електрически арфи пазят кошерите от азиатските стършели