Коледари от добруджанското село Батово дариха събраните средства на семейството на загиналия преди месец в нива край село Калина тракторист.

Идея: Публичният сектор да е основен дистрибуционен канал на производителите

„Коледуването на младите мъже беше с мисия да помогнат на почернените роднини в най-святата нощ“, споделиха жители на селото, отзовали се на благотворителната инициатива. Оказва се, че през последните години коледарите от Батово не само спазват традициите да пожелаят на всеки дом здраве и благоденствие, но и заделят събраните дарове за добро дело и ги даряват на семейства в нужда. 

Тази Коледа помощта отива при близките на 45-годишен мъж, премазан от трактор в землището на село Калина. Трудовата злополука е станала около 19,30 ч. вечерта на 23 ноември, уточняват от полицията. След пристигане на място органите на реда констатират, че става дума за фатален инцидент при работа със селскостопанска техника.

Механизаторът е обработвал нивата с колесен трактор „Беларус“ и прикачена към него роторна косачка, когато става злополуката. Мъжът оставя две деца – момченце на 3 години и дъщеричка на 2 месеца.