Аграрното министерство на Китай кани български производители на храни да участват в голямо изложение – търговски пазар, през ноември тази година в провинция Кунан.
 
 
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) съобщи това, след като нейни експерти посетиха Пекин миналата седмица. Представителите на БАБХ участваха в семинар за международно сътрудничество за подобряване капацитета на производство в земеделието сред държавите от инициативата „Един път - един пояс“ (Belt and Road). 
 
„В рамките на семинара Министерство на земеделието и въпросите на селските райони на Китай отправи покана към Република България, като информира, че в периода от 01.11-15.11.2018г. в провинция Кунан, Китайска народна република, ще се организира голямо изложение (търговски пазар) и насърчи българските производителите да участват в него“, съобщи пресслужбата на Агенцията.
 
Според информацията, представянето на повече български продукти по време на изложението ще даде шанс на производителите да запознаят китайските граждани с продукцията си и тя да стане постоянна част от тяхната трапеза.