Фермерските пазари ще бъдат тема на онлайн семинар, организиран от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) и Хранкооп – един от първите създатели на такива платформи.

От 8 ноември се подават заявленията за Ковид мярката

Участниците ще се запознаят отблизо с метода на реализация на земеделски продукти, който създава работни места и допринася за туристическата атрактивност и привлекателност на региона. 

Началото ще бъде дадено на 3 ноември от 14:00 часа, когато Пепа Рашева ще представи дейността на Фермерски пазар в град Добрич. Тя ще обясни с какви предизвикателства се сблъскват, когато се скъсява веригата за доставки.

Кратък видеофилм ще представи участник във фермерския пазар, който ще сподели своя опит за това, как е повишил добавената стойност и рентабилността на своето стопанство.

През втората част на семинара представител на НССЗ ще даде повече информация за възможностите за подпомагане на малките земеделски стопанства по подмярка 2.1.2 „Консултантски услуги за малки земеделски стопанства“ от ПРСР.

Както винаги участието в събитието е безплатно, но с предварителна регистрация ТУК.

Ако имате въпроси, може да се свържете с Маринела Георгиева от териториалния офис в Добрич на 0885 848 182 или [email protected].