Първият по рода си българо-китайски форум „Международни клъстерни политики“ (BCF 2018) ще се проведе на 18 и 19 май 2018 г. във Варна.
 
 
Как навлизането на българското кисело мляко в Китай написа „китайската приказка“ на родопското село Момчиловци – това ще разкаже пред участниците във форума Иван Тодоров, председател на управителния съвет на „Български център за развитие, инвестиции и туризъм с Китай“.
 
Васил Гелев, изпълнителен директор на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) ще представи първия по рода си в държавите от ЦИЕ „16+1 Логистичен център и Павилион за електронна търговия за селскостопански и други продукти“, открит в края на миналата година в „Тракия икономическа зона“.
 
Над 50 фирми, клъстери и образователни институции са се регистрирали за участие в срещата. По време на пленарната сесия утре ще бъдат представени добри практики на сътрудничество между български и китайски фирми в различни отрасли, съобщиха организаторите.