Темата „Добри практики при хранене в млечното овцевъдство“ ще бъде представена подробно на семинар в Перник, организиран от Национална служба за съвети в земделието (НССЗ)  и Асоциация за развъждане на Брезнишка овца (АРБО).

Поредната овцевъдна ферма намалява животните си, за да оцелее

Събитието ще се състои на 20 октомври, четвъртък, от 13:00 часа, на адрес: площад „Кракра” № 1, ет. 9 - Синдикален дом, залата на Научно-технически съюзи. Мероприятието се очаква да продължи до 16:00 часа. Лектор на семинара ще бъде Олег Стаменов, заместник-председател на АРБО.

Присъстващите фермери ще научат повече за факторите, влияещи върху млечната продуктивност при овцете, основните хранителни вещества, от които имат нужда животните и кои са подходящите фуражи за тях. Ще бъдат запознати с принципа на съставяне на пълноценни дажби за осигуряване на висока продуктивност при овцете през различните периоди на продуктивния цикъл.

Във втората част на семинара участниците ще получат информация за възможностите за подпомагане на земеделските стопани по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски производители“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

Програма и покана за събитието може да видите тук.